Постоянен арест за мъж с двойно гражданство, пренасял три килограма хероин в куфар

В специално изградено двойно дъно на туристически куфар са открити три пакета белезникаво прахообразно вещество

По искане на Окръжна прокуратура – Кюстендил съдът остави в ареста К. Исмаил, срещу когото се води досъдебно производство за контрабанда на наркотици.
На 04.11.2016 г., около 12 ч., на Митнически пункт „Гюешево” на изходящо трасе бил спрян автобус, пътуващ по редовна линия с маршрут София - Скопие. При извършена митническа проверка на личния багаж на пътниците, в специално изградено двойно дъно на туристически куфар, принадлежащ на мъж с двойно българско и турско гражданство – К. Исмаил, били открити три пакета, обвити в найлоново прозрачно фолио, съдържащи белезникаво прахообразно вещество. При направения полеви наркотест то реагира положително на хероин. Общото брутно тегло на пакетите е 3,063 кг.
С постановление от 05.11.2016 г. на ОП –Кюстендил обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Повдигнато му е обвинение за това, че като пътник в автобус без надлежно разрешително пренесе през границата на страната – ГКПП „Капитан Андреево“ високорискови наркотични вещества, придобил и държал с цел разпространение и направил опит да ги пренесе през МП „Гюешево”.
Разследването на случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил.