Кунева: Поведението на Кънев е странно и непоследователно

Лично решение на Радан Кънев е да не помогне с призив България да няма президент, който идва от левия център

"Можехме повече, но ако говорим как се представи Реформаторският блок и дали пази тежестта си – да, ние я запазихме. Рабзира се, че качествата на състезателите ни бяха забележителни и много исках да ги видя на балотаж, но ние имаме бъдеще", коментира вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева пред БНТ.

"Трябва да направим така че РБ да е по-добре разбран пред широка група хора. Това става с много работа и силно консолидиране вътре в самия блок. Ние се събрахме вчера изпълнителният съвет на РБ. Имаше представители на ДСБ, но без Кънев. Той поиска тази среща, но не дойде. Ние бяхме представители на СДС, БЗНС, Нова демокрация, България на гражданите. Абсолютно всички се бяхме събрали и чакахме един човек – г-н Кънев. Лично решение на Радан Кънев е да не помогне с призив България да няма президент, който идва от левия център. Това е странно и непоследователно поведение",заяви вицепремиерът.

"Аз подкрепям Цачева. За мен това е нормален политическия ход да се избере човек, който е от средите на европейските народни партии. С ГЕРБ отношенията ни са ясни на базата на коалиционното споразумение. Искаме конкретни неща да станат и се борим за това. Всички държим на свободна пазарна икономика, върховенство на закона. Не можем да имаме противоречия", заключи Кънева.