Лукарски: На Радан Кънев не му стиска

Не можем да позволим червен генерал да застане начало на България

До този момент в РБ не сме чули от Радан Кънев, че има нов десен  политически субект, каза лидерът на СДС Божидар Лукарски.

От ДСБ не са присъствали на Изпълнителния съвет на РБ, който се е провел и на него е присъствал и Трайчо Трайков, посочи Лукарски. По думите му от тъмносинята партия до последно са твърдели, че ще дойдат. "Идвам от "Раковска" 134, където имаше изпълнителен съвет на Реформаторския блок, на който присъстваха всички партии с изключение на ДСБ", съобщи Лукарски. Той отказа да коментира позицията на ДСБ, които заявиха, че няма да подкрепят нито един от кандидатите за "Дондуков" 2, отиващи на балотаж, а именно - ген. Румен Радев и Цецка Цачева.

В един момент виждаме изявление на Радан Кънев. Това е поведение на човек, на когото не му стиска, изтъкна Лукарски.

Не мога да кажа от сега дали това е разпад на РБ, каза още лидерът на СДС.

Лукарски изтъкна, че броят на гласовете за кандидата на РБ повтаря резултатите на Блока от местния вот от миналата година.

"Моето лично мнение е, че в момента няма алтернатива на управлението", заяви министърът на икономиката и председател на СДС Божидар Лукарски на влизане в НДК тази вечер.

Що се отнася до резултатите на кандидата на реформаторите Трайчо Трайков, Лукарски коментира: "Моята оценка е добра, резултатът е добър, виждаме, че Реформаторският блок запазва гласовете от предишните избори". Министърът на икономиката е убеден, че вотът за РБ ще нарасне след като бъдат обявени официалните резултати, тъй като предстоят да бъдат преброени и гласовете от Западна Европа.

"Твърдо мога да кажа като представител на Реформаторския блок и на СДС, че ние не можем да позволим червен генерал да застане начало на България, а кандидатът на ЕНП, кандидатът на коалиционната форма, в която сме с ГЕРБ, и ние ще подкрепим госпожа Цецка Цачева", заключи Лукар