Лиляна Павлова: Няма нужда от притеснение, разликата се стопява

Балотажът ще бъде или за евроатлантическата позиция и стабилността на държавата или за този, които ще дестабилизира държавата

След оповестяване на резултатите от "екзитпол"-а за изборите, министър Лиляна Павлова коментира, че няма нужда от притеснение, защото изборният ден не е приключил и разликата се стопява. Според нея партия ГЕРБ е направила най-добрата кампания.

"Традиционно след избори анализираме резултатите, нямаме нагласата да коментираме крайни резултати. Изборният ден продължава до 21:00 часа. Разликата между Цецка Цачева и Румен Радев продължава да се стопява", коментира Павлова.

"Нямаме резултати, оптимист съм, категорична съм, че няма основание и причина да се подава оставка. Ние водихме позитивна кампания, която почива на реалността и истината. На останалите кандидати кампанията беше пълна с популизъм, заиграване със страховете на хората, с доходите, с мигрантската криза .Премиерът не се намеси лично в кампанията на Цецка Цачева, не участвахме в нея, не се възползвахме с властта, с която разполагаме, защото разчитаме на прагматизма. Не ни е позволено да сме безотговорни. Утре излизаме на балотаж. Виждайки резултатите, 45% от хората подкрепиха партиите, които управляват и затова смятам, че оставка на правителството не е нужна", каза още Павлова.

"Търсим подкрепата на всички хора. Балотажът ще бъде или за евроатлантическата позиция и стабилността на държавата или за този, които ще дестабилизира държавата", заключи тя.