Шиникова на финал в Швеция, Евтимова вицешампионка на двойки в Турция

Изабелла Шиникова се класира на финала на турнира в Стокхолм (Швеция) с награден фонд 10,000 $

Националката ни за "Фед къп", която е топ поставена, елиминира на полуфиналите Анастасия Шошина (Украйна) с 3:6, 6:3, 6:2. Нейна съперничка в решителната среща в неделя ще бъде Кристина Шмиедлова от Словакия. Шиникова ще се опита да спечели 18-ата титла на сингъл на ниво ITF в кариерата си и седма за този сезон, информират от БФТенис.
Диа Евтимова пък зае второ място на турнира по тенис на двойки на червени кортове в турския курорт Анталия с награден фонд 10 хиляди долара. Българката и Валерия Горлатс (Естония) отстъпиха в спора за трофея на поставените под номер 1 представителки на домакините Айла Аксу и Мелис Сезер с 1:6, 6:7(5).

Джулия Терзийска пък остана на крачка от финала на турнира в Шарм Ел Шейх (Египет) с награден фонд 10,000 долара. Държавната ни шампионка изигра драматичен полуфинал срещу австрийката Мелани Клафнер, но отстъпи с 6:7(4), 7:6(6) и 3:6.
Александър Донски се класира за втория квалификационен кръг на "Фючърс" турнира в Хераклион (Гърция) с награден фонд 10,000 $. Държавният ни шампион на открито до 18 г. надделя над украинеца Игор Соломатин с 6:4, 7:5. Следващият съперник на Донски ще бъде представителят на домакините Христос Антонопулос. Останалите българи приключиха участието си след първите си мачове от пресявките. Серафим Грозев не успя да победи Шиносуке Хираматсу (Япония) след 4:6, 5:7, Тони Нейков загуби от Райко Младенович (Сърбия) с 2:6, 1:6, а Лазар Доков отстъпи на Антоан Уалш (Франция) с 1:6, 2:6.
 
Вениамин Нив пък загуби мача си от първия квалификационен кръг на турнира за мъже в Алмерия (Испания) с награден фонд 10,000 $. Той отстъпи с 4:6, 6:7(2) на Пол Ботифол Риус от Испания. В надпреварата за жени от календара на ITF в Телде (Испания) пък Алексия Василева не успя да премине първия кръг на квалификациите след 1:6, 0:6 срещу Алиса Аксианова от Русия.