Патриотите искат спиране на изборния процес в Турия

Политика

06-11-2016, 10:59

Снимка:

bulgariautre.bg, архив

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

От ЦИК съветват: Не чакайте края на изборния ден, за да гласувате

Юристите на коалицията са изпратили жалби до ЦИК, в които се съобщава за закононарушенията

Заради десетки сигнали за нарушения при провеждането на избори за президент и вицепрезидент на Република България на територията на Турция "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" искат спиране на изборния процес в южната ни съседка, информира пресцентърът на ВМРО.
 
Юристите на коалицията са изпратили жалби до ЦИК, в които се съобщава за закононарушенията. Към момента те касаят секции в Бурса, Цариград, Текирдаг, Одрин, Люлебургаз и Чорлу.
 
Наблюдателите на патриотите посочват, че пред изборните секции има разкрити пунктове, в които трети лица попълват декларациите за гласуване на българските изселници и им посочват за кого трябва да гласуват. В секциите се говори предимно на турски език. На други места наблюдателите от България не са допускани в изборните секции.
 
Според "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" това може да се определи само като изборна агресия от страна на Турция и трябва да има адекватна реакция от българската държава.
 
Ясно е, че изборният процес в Турция е опорочен, за което предупреждавахме отдавана. В отговор на манипулациите трябва да бъде спрян изборният процес, категорични са Патриотите.