Кевин де Брюин: Гуардиола обича да говори за семейството извън футбола

Не съжалявам за нито един отбор където съм бил

Плеймейкърът на Манчестър Сити Кевин де Брюин заяви, че не съжалява за нито един избор, който е направил по отношение на своята кариера. В това число белгийският национал включи и престоят му в Челси, който премина и приключи твърде нерадостно.

Жозе Моуриньо като мениджър на „сините“ го пусна в едва 3 шампионатни мача, а през сезон 2012/2013 Де Брюин игра под наем във Вердер Бремен. Накрая се стигна до перманентния трансфер във Волфсбург през 2014 година, където талантът му изригна. 10 гола и 20 асистенции убедиха Сити да похарчи 55 милиона паунда за него през миналата година, с което той се превърна в най-скъпото попълнение на клуба за всички времена.

„Нямам идея и не ме интересува защо не се получиха нещата с Моуриньо. Чаках 4 месеца, после си казах, че желая да играя футбол всяка седмица. Не получавах игровите минути, които исках, така че да си тръгна беше очевидното решение“, каза Де Брюин.

„Исках да стартирам нова глава, а не да бъда отпратен под наем и после да се върна към познатата ситуация. Беше наистина умно да премина във Волфсбург. Каквито да са били изборите в моята кариера, не съжалявам за нито един от тях – дори и за трансфера си в Челси. Не се получи, аз исках да играя футбол, не ми дадоха, така че си тръгнах.“

„Не мисля за това да бъда най-добрият футболист в първенството. Целта ми е да печеля трофеи. Това е далеч по-важно. Гуардиола не промени чак толкова много нещата – футболът все още си е футбол. Той обаче има око за детайлите, което се усеща. Не всеки се отнася еднакво към всички подробности, но той го прави. Всички дребни неща като физическата работа, превенция на травмите, диети – той наистина привежда отбора си в по-добра форма.“

„Когато си говорим, обсъждаме всякакви теми, а не само футбол. Пеп обича да говори за семейството и за живота извън футбола. Не е нужно постоянно да натяква: „фокусирай се, фокусирай се“. Той самият е бил футболист, така че много добре знае кога да се шегува и кога да бъде сериозен. Преди мач е много тих – имаме разбор няколко часа преди срещата, а после всеки върши своите си неща. Всеки обаче знае точно какво трябва да свърши на терена“, добави Де Брюин.