От МО публикуваха декларация във връзка с появили се в медиите спекулации

Вижте пълния и текст

Във връзка с появили се спекулативни информации за проведени предизборни срещи на военнослужещи от военни формирования на Въоръжените сили, Министерство на отбраната на Република България публикуваха декларация. Ето пълния текст:


Военнослужещите от военните формирования в Българската армия изпълняват ежедневната си планова дейност. За  целия предизборен период не са провеждани никакви, свързани с предстоящите избори мероприятия, с никой от кандидатите за президент и вицепрезидент за предстоящите на 6 ноември тази година избори.

Подобни инсинуации и лъжи не допринасят за провеждането на честна и принципна предизборна кампания и неправомерно правят опити за въвличане на военни формирования от Въоръжените сили в чисто агитационна пропаганда в услуга на определени кандидати. Военнослужещите проявяват висок воински морал и граждански дълг като стриктно спазват изискванията на Чл. 182 от ЗОВС.

В защита на честта и достойнството на военнослужещите, Министерство на отбраната се обръща към българските граждани да не се поддават и вярват на подобни лъжи. Българската армия е гарант за националната ни сигурността и териториалната цялост на Република България, както и за спазването на Конституцията и всички действащи закони.