Григор Димитров взе сет на Новак Джокович

Гришо завърши сезона на сингъл с трисетов мач със световния номер 1 Новак Джокович, продължава участието си на двойки

Григор Димитров завърши сезона на сингъл с трисетов мач със световния номер 1 Новак Джокович. В среща от осминафиналите на турнира от сериите "Мастърс 1000" в парижката зала "Берси" първата ни ракета отстъпи с 6:4, 2:6, 3:6, съобщав3ат от БФТенис.

Българинът стартира отлично мача и в първия сет на два пъти взе подаването на съперника си. Най-напред Григор проби за 2:1, но Джокович му върна пробива за 2:2. След това първата ни ракета отново показа класа и проби за 3:2 и до края на сета демонстрира стабилна игра. Втората част стартира силно за сърбина, който поведе с 3:1, след което поиска медицински тайм-аут заради болка в дясното коляно. До края на сета Григор взе още само един гейм за 2:6. В третия сет Джокович поведе с 3:0, а след това и с 4:1 и поддържаше аванса си до 5:2. Димитров спечели за 5:3 и се бори здраво, за да остане в мача при сервиране на Новак, който пропиля първия си мач-пойнт. При втория си опит обаче Григор прати топката в мрежата на втория сервис на Джокович и така отстъпи с 1:2 сета.

За участието си Григор взе 90 точки за световната ранглиста и 48 645 евро от наградния фонд. Димитров обаче продължава участието си на двойки, където участва в тандем с Алсам-Ул-Хак Куреши (Пакистан). Днес станаха ясни имената на съперниците им на четвъртфиналите Филип Колшрайбер (Германия) и Доминик Тийм (Австрия).