Олигарх омъжи дъщеря си в рокля за 40 милиона (снимки)

Поредната луда сватба в Москва се състоя с щедрото съдействие на татко-олигарх и дъщеря му, решена да засенчи посестримите си

Таджикската принцеса Мадина Шокирова се задоми! Името й, сигурно, не ви говори нищо, но ще ви подскажем що за панаир на суетата е бил най-романтичния ден в живота й.

Баща й – олигархът Илхом Похиров, отдавна я направи звезда в социалните медии. Мадина пазарува по два пъти седмично в Париж, отскача за уикенда до Дубай с частния им самолет и невинно позира с впечатляващата си колекция от чанти, например. Милото й хоби струва около 30 милиона рубли, но какво е едно младо момиче без дребните си слабости?!

По същата логика, и за да засенчи задочната си конкурентка – Алина Бажаева, таджикската принцеса покани 900 „най-близки семейни приятели”, които да заслепи с блясъка на булчинската си рокля – обсипана с брилянти на стойност 40 милиона рубли, т.е. 572.261 евро.

Тя е дело на британската модна къща Ralph & Russo, а дизайнът бил предпочетен срещу предложения от предпочитания в техния кръг – Zuhair Murad.

Роклята е украсена с флорални мотиви, кристали Сваровски и сребърна дантела.

Сватбата се състоя в луксозния хотел „Radisson Royal Congress Park“ в Москва. Най-впечатляващото на сватбената трапеза се оказа тортата – висока 3 метра и направена от известния майстор на торти и бивш боксьор Ренат Агзамов.

На събитието бяха поканени да напавят скромен музикален поздрав към младоженците едни от най-скъпо платените изпълнители на Русия, удоволствие което е струвало още около 40 милиона рубли в това число и мега звездата Филип Киркоров.

Сватбата е продължила два дни, а от снимки в социалните медии става ясно, че втория ден булката е сменила няколко тоалета, сред които и носии.

Преди сватбата, булката си направила две момински партита – първото Мадина избрала да отпразнува на мега яхта в испанския курорт Марбея, където Шокирова и най-добрите й приятелки отишли с частен самолет. 

Второто парти ден преди сватбата се състоя в един от най-скъпите ресторанти в Москва Balzi Rossi, известен с вкусна средиземноморска кухня.

Илхом Шокиров е собственик на най-скъпия хотел в Ташкент - "Гранд". Има ресторанти и държи търговско-развлекателен център „Демир“ в Узбекистан. През 2010 г. той вдигна голяма сватба на сина си, който се ожени за дъщерята на вицепремиера на Узбекистан Рустам Азимов. Тогава гостите на влиятелното семейство бяха забавлявани отново от най-известните руски изпълнители, а булката беше облечена в рокля на арабския дизайнер Уалид Атал за 2 милиона долара.