Обама критикува шефа на ФБР заради Клинтън

Свят

03-11-2016, 08:49

Снимка:

БНР

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Президентът Плевнелиев участва в прием на Барак Обама

В Орландо Тръм предсказа, че ще спечели Флорида и Белия Дом

Американският президент Барак Обама критикува индиректно шефа на ФБР Джеймс Коми за оповестяване на възможни нови доказателства свързани с разследването спрямо Хилъри Клинтън за използването от нея на личен сървър по времето й като държавен секретар.За сайта NowThisNew той направи първите коментари за случая по темата, която стана част от президентската кампания като заяви, че ФБР не бива да действа с приомите на инсинуации или непълна информация.
Коми бе критикуван след като изнесе информацията за новите мейли по-малко от две седмици преди президентските изборизаради факта, чес уклончивото си съобщение би могъл да разколебае някои избиратели.
В интервюто Обама непряко го критикува иказа по адрес на Клинтън:
Познавам я. Доверявам й се. Не бих я подкрепял, ако нямах абсолютно доверие в нейната почтеност и интереса й да осигури по-добро бъдеще за младите.
Малко след като даде оценка на действията на шефа на ФБР в Северна Каролина, Обама призова американците от всякакви етнически групи да подкрепят кандидата на демократите.
Той заяви, че Доналд Тръмп е заплаха за гражданските права, страната и света.
Междувременно във важния щат Флорида републиканския кандидат Тръмп се опитва да направи последен апел към избирателите в момент на близки резултатите между него и Клинтън. В програмата на Тръмп има четири митинга във Флорида преди деня на изборите. В Маями той определи медиите като „нечестни“ и критикува репортери от национални телевизии. В Орландо Тръм беше по-обран и просто предсказа, че ще спечели Флорида и Белия Дом.
Въпреки имейлите Хилъри води  срещу Тръмп с 6% броени дни преди преди президентските избори в САЩ. Това показва проучване на агенция Ройтерс и института Ипсос.
Агенцията отбелязва, че Клинтън е имала същата преднина преди ФБР да оповести, че е подновило работа по казуса с имейлите на кандидатката на Демократическата партия.
От 1772 души, които или вече са гласували, или имат намерение да го сторят на 8 ноември, 45 процента казват, че подкрепят Клинтън, а 39 процента са за Тръмп.
Проучването е направено от 28 октомври до 1 ноември.
При друг сондаж на Ройтерс/Ипсос, в който респондентите имат избор между четирима кандидати, Клинтън води с 8 процентни пункта. Тя събира актив от 46 процента, Тръмп е с 37, кандидатът на Либертарианската партия Гари Джонсън е с 5, а кандидатката на Зелените Джил Стайн - 2 на сто.
Предизборният щаб на Тръмп съобщи вчера, че кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ е събрал през октомври 100 милиона долара от 1,6 малки дарения до 250 долара.