ГДБОП неутрализираха престъпна група разпространявала наркотици в София

Действията, предприети във връзка с водено досъдебно производство, са проведени под наблюдението на Специализираната прокуратура

В хода на действията, осъществени под наблюдението на Специализираната прокуратура, са задържани шестима души, сред които и лидерът на групата. Наложени са им 72-часови мерки за неотклонение

Успешната реализация на служители от ГД „Борба с организираната престъпност“ е осъществена на 29 октомври. Действията, предприети във връзка с водено досъдебно производство, са проведени под наблюдението на Специализираната прокуратура.
В хода на полицейската операция е неутрализирана организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества на територията на София. Задържани са лидерът на групата В.В. /25 г./, регистриран по чл. 198 от НК и осъждан, както и петима членове: Р.А. /28 г./, криминално проявен по чл. 354 А от НК; К.Л. /37 г./, регистриран по чл. 325 и чл. 321 вр. чл. 339 от НК, осъждан; П.Г. /21 г./; Д.К. /25 г./ и А.Г. /21 г./.


При процесуално-следствените действия у задържаните и ползваните от тях жилища и автомобили са намерени и иззети различни по видове наркотици – около 1 кг амфетамин, 1 кг марихуана, 100 г кокаин, таблетки с лого „Мерцедес“ в различни разфасовки, пригодени за улично разпространение, както и в по-големи количества. Конфискувани са също така мобилни апарати, електронни везни, боеприпаси, тефтери със счетоводство на групата.
След изтичане на 24-часовата полицейска мярка, с постановление на прокурор, на шестимата задържани са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа, а от вчера трима са с постоянна мярка за задържане.
Работата по документиране на престъпната дейност на групата продължава.