Министър Кралев се срещна с генералния секретар на МФ по ски Сара Люис

Двамата обсъдиха подготовката на Банско за домакинството на трите старта от Световната купа по сноуборд за мъже и жени през февруари

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с генералния секретар на Международната федерация по ски и генерален секретар на Международната асоциация на зимните спортове Сара Люис.  Двамата обсъдиха подготовката на Банско за домакинството на трите старта от Световната купа по сноуборд за мъже и жени през февруари и възможността страната ни да кандидатства за домакинство на Световно първенство по ски.
„Българската федерация се развива много добре и реализира отлични проекти. След като организирахте поредица от престижни състезания вече имате и носител на Световната купа по сноуборд в лицето на Радослав Янков. Рекламата, която страната Ви получава чрез домакинствата на Световни и Европейски купи е огромна и аз мисля, че сте готови да кандидатствате за Световно първенство в алпийските ски“, заяви госпожа Люис.
Министър Кралев и Сара Люис обсъдиха и програмата „Научи се да караш ски“, която предстои да се реализира за 9-а година и в нея до момента са взели участие над 20 000 деца. Люис обясни, че Международната федерация по ски е взела пример от българската програма при организирането на „Световен ден на снега“ и тяхната програма „Върни децата на снега“.
„Нашите анализи показват, че значителна част от децата, участвали в програмата „Научи се да караш ски“ остават в спорта. Радващо е, че постигаме успехи в сноуборда, а Александра Жекова и Радослав Янков комуникират отлично с младите и по този начин мотивират все повече деца към занимания със зимни спортове“, каза Кралев.
На срещата присъства и вицепрезидентът на Българската федерация по ски Георги Бобев.