Джони Деп поема в дебрите на Хари Потър

Ще изпълни роля във "Фантастични животни и къде да ги намерим"

Холивудският актьор Джони Деп се е превъплъщавал в не един чудат образ - Едуард Ножиците в едноименната лента на Тим Бъртън, капитан Джак Спароу в поредицата "Карибски пирати", Лудия шапкар във филмите за приключенията на Алиса. За почитателите му със сигурност ще бъде интересно да научат, че предстои любимецът им да се потопи в магичния свят на Дж. К. Роулинг - в продължението на "Фантастични животни и къде да ги намерим", съобщават Ройтерс и Асошиейтед прес.

Филмът "Фантастични животни и къде да ги намерим", режисиран от Дейвид Йейтс по сценарий на Дж. К. Роулинг и с носителя на "Оскар" Един Редмейн в главната роля, излиза на екран след броени дни - на 18 ноември. Действието в проекта хронологично предхожда събитията в романите за приключенията на Хари Потър.

Редмейн се превъплъщава в образа на магизоолога Нют Скамандър - автор на учебник за магични създания, които среща и описва, докато пътува по света. Десетилетия по-късно Хари Потър и приятелите му изучават ръководството "Фантастични животни и къде да ги намерим" в училището за магия и вълшебство Хогуортс.

Според сайта Дедлайн и водещи издания като "Холивуд рипортър" и "Варайъти", 53-годишният Джони Деп изпълнява камео роля в първия филм и ще бъде част от актьорския състав на все още неозаглавеното продължение на лентата, което трябва да излезе на екран през ноември 2018 г.

Каква роля ще изпълни Деп във "Фантастични животни и къде да ги намерим" и продължението на филма остава загадка. От "Уорнър брадърс" не са правили официално съобщение за участието на холивудската звезда. Представител на студиото не е отговорил на молбите за коментар.

В средата на октомври беше съобщено, че вместо планираните три филма по "Фантастични животни и къде да ги намерим" на Дж. К. Роулинг ще бъдат заснети пет.