Борисов: Опонентите ни щели да правят това, което ние отдавна правим, поне малко да четат

35 общини с близо 500 000 души ще се възползват от Споразуменията за развитие на селските региони

Щели да правят това, което ние отдавна правим, поне малко да четат. Това каза в началото на заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов след връчването на първите 21 споразумения на Местните инициативни групи по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за ВОМР” от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Споразуменията са на обща стойност 78 млн. лева, като с тях ще се финансират дейности свързани, с инвестиции в общинска инфраструктура, развитие на микропредприятия, туризъм и опазване на културното наследство на териториите и други.

"Раздадохме с министър Десислава Танева 78 млн. лв., средно по 4 млн. лв. на инициативни комитети за най-малките производители, селски стопани, инфраструктура по селата. Изключително добра програма. На практика безвъзмездни пари, за да си подпомогнат хората там най-малкия бизнес. Казвам това, защото като слушам предизборните кампании щели да правят това, което ние отдавна правим, поне малко да четат", заяви премиерът.

Със земеделския министър Десислава Танева днес връчихме първите споразумения на Местните инициативни групи по една от по...

Публикувахте от Бойко Борисов в 2 ноември 2016 г.