Седем победи за българите в турнири от календара на ITF

Александър Лазов победи Хосе Видал Азорин (Испания) в среща от първия кръг на "Фючърс" турнира в Анталия

Александър Лазов победи Хосе Видал Азорин (Испания) в среща от първия кръг на "Фючърс" турнира в Анталия (Турция) с награден фонд 10,000 долара. Националът ни за Купа "Дейвис" се наложи с 6:3, 7:6(5), информира БФТенис. Левичарят от Пазарджик навакса ранен пробив пасив в първия сет, а в тайбрека на втората част той постигна обрат от 4:5 точки и със серия от три поредни разигравания затвори мача. Лазов заработи 1 точка за световната ранглиста и 172 долара, а за място на четвъртфиналите той ще срещне квалификанта Данияр Дулдаев (Киргизстан).

Националите ни за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов и Александър Лазов се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира в Анталия (Турция) с награден фонд 10,000 долара. Двамата победиха Вадим Алексеенко (Украйна)/Хосе Видал Азорин (Испания) с 6:3, 6:1.

Александрина Найденова се класира за втория кръг на турнира в Чънжоу (Китай) с награден фонд 25,000 долара. На старта на надпреварата тя победи преминалата през квалификациите Юкун Жан с 6:3, 6:3. Така 24-годишната българка заработи 5 точки за световната ранглиста и 392 долара, а за място на четвъртфиналите тя ще се изправи срещу Чин-Вън Су (Тайван).

Изабелла Шиникова победи Доминик Карегат (Холандия) със 7:6, 6:4 и се класира за втория кръг на тенис турнира в Стокхолм (Швеция) с награден фонд 10,000 долара.

Диа Евтимова стартира с победа участието си на турнира в Анталия (Турция) с награден фонд 10,000 долара. Поставената под номер 3 българка отстрани руската квалификантка Полина Новоселова с 6:2, 6:1. Така 29-годишната софиянка заработи 1 точка за световната ранглиста и 196 долара.

Юлия Стаматова се класира за втория кръг на сингъл на турнира в Казабланка (Мароко) с награден фонд 10,000 долара. Поставената под номер 5 българка надделя над преминалата през квалификациите представителка на домакините Абир Елфахими с 6:2, 6:2. Вчера Юлия постигна успех и в надпреварата на двойки.

Тони Нейков се класира за основната схема на турнира в Хераклион (Гърция) с награден фонд 10,000 долара. В квалификациите 18-годишният ни състезател постигна три последователни победи над германски тенисисти, като в решителната среща се наложи над Кевин Кралж с 6:2, 6:3. Александър Донски и Серафим Грозев допуснаха поражения в третия квалификационен кръг съответно срещу Якоб Суде (Германия) с 1:6, 6:7(3) и Лука Кастелнуово (Швейцария) с 4:6, 2:6.

Симон-Антони Иванов отстъпи на Батист Анселмо (Франция) с 4:6, 3:6 в среща от първия кръг на турнира от трета категория на ITF Juniors във Франция.