Борисов откри новата Клиника по нефрология и обновената Аула във ВМА

Новата клиника разполага с 30 легла и ще бъде от полза за хиляди пациенти

Нова клиника по нефрология беше открита във Военномедицинската академия (ВМА) от министър-председателя Бойко Борисов и министрите на отбраната и на здравеопазването Николай Ненчев и д-р Петър Москов днес, 1 ноември 2016 г. В присъствието на началника на ВМА проф. д-р Николай Петров и персонала на клиниката, беше отслужен водосвет за здраве и успешна работа. Клиниката има 30 легла и 18 души персонал. Терапията на пациентите ще се извършва с нова, високотехнологична апаратура.

По-късно премиерът и министрите на отбраната и здравеопазването откриха и обновената Аула на ВМА.

Искам сърдечно да ви благодаря за всички усилия и че направихте възможно всичко това. Винаги съм казвал, че не сградите и апаратурата, а хората са най-важното нещо, заяви в приветствието си министърът на отбраната Николай Ненчев. В резултат на съвместните усилия и финансовата дисциплина, болницата е намалила дълговете си, отбеляза още той. „Щастлив съм, че изпълних всичките си ангажименти и обещания към вас, мога спокойно да ви гледам в очите и ще продължа да го правя“, допълни още министърът.

По думите на премиера Бойко Борисов, модернизацията на клиниките и апаратурата на ВМА ще продължи, тъй като тук работят отлични специалисти, лекуват се сложни заболявания и болницата е от голямо значение за военнослужещите и гражданите. От години във ВМА се лекуват и българи от Западните покрайнини, които днес използваха повода, за да благодарят за пореден път на екипа на здравното заведение и на министър-председателя Бойко Борисов за тази възможност.

На откриването на Клиниката по нефрология и обновената Аула присъстваха още заместник-министрите на отбраната Десислава Йосифова и Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, генерали от Българската армия и др.