Арсен Венгер: Нашата цел е да сме първи в групата

Най-малкото мачът реванш на осминафиналите ще е на наш терен

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер коментира предстоящия мач с Лудогорец. Специалистът даде официалната си пресконференция преди двубоя на "Васил Левски" като демонстрира уважение към българския шампион.

"Нашате цел е да сме първи в групата, но трябва да вървим стъпка по стъпка, мач за мач. През последните години платихме висока цена за това, че завършихме втори в групата - играхме с Барселона и Байерн. Първо трябва да спечелим мача утре, а след това срещу Пари Сен Жермен. Ще вървим стъпка по стъпка към целта си", заяви Венгер.


"Стремим се към първото място. Най-малкото мачът реванш от 1/8-финалите ще е на наш терен. А може да се стигне до продължения, до дузпи. Затова домакинският фактор може да се окаже важен",  добави френският специалист.

"Като цяло наистина имаме трудни периоди по това време, но в исторически план сме имали и силни. Не можем да живеем с миналото, трябва да сме фокусирани върху настоящите си футболисти. Нашата съдба е в тяхната настройка, защото за формата и самочувствието са нужни победи".

"Да, ако спечелим ще се класираме, но пък при загуба ще сме в трудна ситуация. Затова сме наясно колко е важен предстоящият сблъсък. Основната ни цел, както винаги, е да сме на първо място в групата. Винаги е добре да си лидер, защото в директните елиминации играеш като домакин в реванша. Ако се стигне до продължения и дузпи е по-добре те да са у дома."

"Четирима състезатели останаха в Лондон, защото са с леки травми. От тях Уолкът е най-близо до завръщане".

"Не съм решил нищо за състава, ще го сторя утре. Имам достатъчно голям избор от футболисти", заяви Венгер.