Йорданеску да остане в ЦСКА поне до зимата

През паузата трябва да се потърси партньор на Чорбаджийски в защитата и нападател

След загубата на ЦСКА на "Армията" от Локо(Пд) с 0:1 най-лесен е призива "Йорданеску вън".

Личи си обаче, че румънският треньор има не голямо,а огромно желание да сглоби състав, който да печели мачовете. И на собствен терен и като гост. Очевидно в центъра на отбраната трябва нов партньор на Чорбаджийски, а в атака да се намери още един нападател, който да реализира поне едно-две  от многото чисти създадени положения.


Добре е Йорданеску да бъде оставен да работи до края на сезона и после да се мисли какво да се прави. Мачът в Разград с Лудогорец ще бъде катализатор за целия сезон на ЦСКА. Много често ръководства на наши отбори са допускали грешки като са поставяли нов треньор в края на даден сезон, когато не може да се направи нищо съществено като промени в състава, или стила на игра.


В момента три от европейските грандове буксуват независимо,че разполагат с много по-големи бюджети и качествени футболисти. Голям треньор като Моуриньо очевидно е в психологически спад. На всичко отгоре той пое един Манчестър Юнайтед разпердушинен от безумната тактика на Луис Ван Гаал и сега се "берат" плодовете. Нищо,че в отбора са Ибрахимович и Рууни,Мата и Рашфорд.
Какво да кажем за Интер, който  преживява тежки моменти след ерата Морати с новите собственици, които още не са час със спецификата на Серия А. Какво се промени след смяната на Манчини с Франк Де Бур. Нищо.

Ами Марсилия вече е поета от американския магнат Франк Маккорт. Треньор стана Руди Гарсия. Но ако 0:0 на "Парк де Пренс" срещу ПСЖ изглеждаше като геройство, последвалото нулево реми с Бордо на препълнения от очакване "Велодром" не бе в полза на треньорската аура на Гарсия.

Така, че дори в топ първенства и топ отбори нещата не вървят толкова добре. Разбира се това не трябва да е утеха и примирение за тим като ЦСКА, който винаги е бил с високи изисквания. Но още малко търпение е необходимо за да се види как ще играе отбора в следващите няколко кръга.