Еджзаджъбашъ с чиста, но трудна победа в Турция преди да тръгне към Пловдив

Спорт

31-10-2016, 10:04

Снимка:

volleymaritza.bg

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Световните шампионки тръгват от Истанбул към Пловдив

Вечерта преди да замине за Пловдив, световният клубен шампион Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул) постигна първата си победа за сезона във вътрешното първенство на Турция. В среща от втория кръг на Султанлар Лиги съперникът на българския първенец Марица (Пловдив) в Шампионската лига надви гостуващия Идманоджаъ (Трабзон) с 3:0 (31:29, 25:20, 27:25).

Успехът дойде в три гейма, но след цели 94 минути игра, тъй като при два от тях се стигна до добавено време след 25-ата точка. Този път чужденките, на които италианският треньор Масимо Барболини даде почивка поради регламента в турския шампионат, бяха рускинята Татяна Кошелева и бразилката Таиса. От останалите основни състезателки на Еджзаджъбашъ ВитрА не игра и либерото Гюлден Кузубашъолу. Сръбската разпределителка Мая Огньенович пък влезе като резерва във всяка от трите части на мача.

Младият сръбски диагонал Тияна Бошкович наниза 22 точки и стана топреализатор на двубоя. Цели 6 пъти тя се разписа директно от линията за изпълнение на сервис. Втора по резултатност за победителките стана американската централна блокировачка Рейчъл Адамс с 10 точки. Другата американка в отбора, посрещачката Джордан Ларсън-Бърбак, игра в първите два гейма, а за третия отстъпи мястото си на Ханде Баладън.

Световните шампионки тръгват от Истанбул към Пловдив тази сутрин в десет часа и се очаква да пристигнат под тепетата между три и четири часа следобед. Първият им мач с Марица от втория кръг на Шампионската лига е утре, 1 ноември, от 18:00 б.в. в зала Колодрума, а реваншът е в събота, 5 ноември, от 16:00 б.в. в истанбулската зала Бурхан Фелек.