Борисов: Ще положим всички усилия изборите да преминат спокойно

Правителството е обновило и изградило стотици църкви и манастири

Правителството е обновило и изградило стотици църкви и манастири. Виждате колко е красиво, колко е хубаво, колко е добре за вярата, за образованието, за националната сигурност, защото това е за българина, каза министър-председателят Бойко Борисов след освещаването на новопостроената църква „Св. Архангел Михаил“ в Асеновград. Изграждането на храма e започнало през 1998 г. и за него правителството отпусна през последните години 40 000 лв.
В отговор на въпрос премиерът заяви, че МВР и службите ще  положат всички усилия изборите да бъдат спокойни, каквито са очакванията на всички. Той благодари на Слави Трифонов, че проведеният снощи в София митинг-концерт е преминал при спазване на обществения ред, както демокрацията го заслужава. „Много ни критикуваха, че сме разрешили този, на практика, партиен митинг-концерт на Орлов мост, който причини доста задръствания. Въпреки всичко, проявата се проведе и беше мирно и спокойно“, коментира Борисов.

Попитан дали очаква компромати в последния момент преди предстоящите избори, премиерът Бойко Борисов отговори, че такива излизат всеки ден, но той не им обръща внимание.

Църквите и манастирите, за чието изграждане или облагородяване допринасяме по някакъв начин, са важни за вярата, за обра...

Публикувахте от Бойко Борисов в 30 октомври 2016 г.