ЖГЕРБ - област Кюстендил: Подкрепяме Цецка Цачева за първата жена президент на България

Много е важно в своя живот човек да има кауза

"Много е важно в своя живот човек да има кауза. А нашата кауза е ГЕРБ. Сега каузата ни е да подкрепим една от нас и за първи път България да има жена президент. Цецка Цачева е една образована и справедлива жена, доказала несъмнено управленските и политическите си умения. Това е първата жена председател на Народното събрание, която ще бъде достоен обединител на нацията ни и като президент." Това заяви Михаела Крумова - член на НИС на ЖГЕРБ и председател на Общински съвет - Кюстендил, при откриване на форума "100 жени за развитието на област Кюстендил".
Дискусионният форум е част от националната инициатива "100 жени в България", която е под патронажа на Председателя на НС г-жа Цецка Цачева и се организира със съдействието на Ирена Соколова - председател на ЖГЕРБ на национално ниво.
В началото на събитието присъстващите дами бяха поздравени чрез видеообръщение от кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.
Освен Михаела Крумова, лектори на събитието бяха още Димитрина Христова - клубен ръководител на ЖГЕРБ - Кюстендил, Даниела Стоянова - клубен ръководител на ЖГЕРБ - Бобошево и Реонита Йорданова - областен клубен ръководител на дамската структура.
" Цецка Цачева е нашият кандидат за президент, на всички жени в България, защото тя е силна, борбена, доказала се като майка и професионалист. А именно от такъв човек за президент има нужда страната ни", заяви общинският клубен ръководител на дамите в Бобошево Даниела Стоянова. "Г-жа Цачева е достигнала върхови позиции  в политическата си кариера и показва новото лице на българската политика – това, което не се страхува от жените в управлението. Цецка Цачева доказа, че може да работи за хората. Най-силното й качество е, че винаги залага на диалога и така намира най-правилните решения. И затова нека качествата на човека, когото харесваме, да станат качества на цялото ни обществото", призова Стоянова.
Областният клубен ръководител Реонита Йорданова подчерта колко е важно да убедим близките, приятелите и познатите си, че кандидатът за президент на ГЕРБ е най-подготвеният и ще бъде един достоен обединител на нацията. Тя отбеляза и колко е важна ролята на жената в политиката и във всички сфери на живота. "Трябва да признаем, че присъствието на жените в политиката променя управлението, внася разумни компромиси и повишава доверието. Жените имат потенциал да бъдат движеща сила при справянето с днешните предизвикателства, които стоят пред Европа", заяви още Реонита Йорданова.
"Смело мога да кажа, че жената работи с повече сърце, а точно това  е пътят към достигане до сърцата на другите. Женската интуиция и силата за вземане на решения от жените винаги водят до по-добри резултати", каза по време на форума Димитрина Христова. Тя даде десетки примери за силни и достойни жени управленци в България.
"Кандидатът ни за президент е също една такава успешна дама и доказал се професионалист. Г-жа Цецка Цачева доказа качествата си на обединяваща фигура, тя ще бъде и силен посредник между различните власти и институции. Тя заслужава нашата подкрепа, защото е една от нас. Затова нека заедно да покажем, че държим сами бъдещето в ръцете си и ни е грижа за стабилността на страната. На 6-ти ноември да я подкрепим с номер 17 в бюлетината!", каза в заключение клубният ръководител на ЖГЕРБ - Кюстендил Димитрина Христова.
В събитието, провело се в град Кюстендил, взеха участие над 100 дами от общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Бобов дол и Бобошево. Всички те засвидетелстваха категоричната си подкрепата за кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев.