Увеличават се туристите в зимните ни курорти за Нова Година

Тази година в Банско се наблюдава голям интерес от българските туристи

Много наши и чужди туристи вече започнаха да правят резервации в зимните ни курорти за празничните дни около Нова година, информира БНТ. Около 80 но сто от местата в Пампорово вече са резервирани. Пакетната цена за три нощувки варира между 200 и 500 лева на човек в зависимост от категорията на хотела. В Боровец за празничната нощ, почиващите ще платят за 4 звезден хотел сумата между 150 и 250 лв. За коледните и новогодишните празници има доста направени резервации и в курорта Банско.

В Пампорово се предлагат пакети от 3 и над 3 нощувки, като цената зависи от категорията на хотела. Пакетната цена за три нощувки варира между 200 и 500 лева на човек, като в нея са включени празничната вечеря и новогодишната програма. Хотелите все още предлагат специални отстъпки от 10 до 15 процента за ранни записвания, а офертите са в сила до средата на ноември. Курортът е предпочитан както от български туристи, така и от посетители от Турция,Гърция,Румъния и Молдова. Като цяло в курорта очакват добър зимен сезон.

В Боровец за празничната нощ, почиващите ще платят за 4 звезден хотел сумата между 150 и 250 лв. За тези пари те ще получат нощувка плюс закуска.

В Банско също се надяват предстоящият зимен сезон ще бъде успешен. Предлаганите пакети в хотелите в курорта за Коледа и Нова година са за по 3-4 дни. Очаква се цените да бъдат като миналогодишните. Тази година в Банско се наблюдава увеличение на броя на българските туристи. Хотелиери отчитат голям интерес и от страна на чуждестранните туристи. Най-много са посетителите от Израел, Турция и Гърция.