Две наши клиники бяха приети за членове на FIFA Medical Centres of Excellence

СБАЛТОСМ "Проф. Д-р Димитър Шойлев" и спортсклиник „Еуровита” вече са в официалния регистър на FIFA

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на церемонията, на която Специализираната болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна медицина "Проф. Д-р Димитър Шойлев" и спортсклиник „Еуровита” бяха приети за членове на FIFA Medical Centres of Excellence. Кралев връчи и благодарствен плакет на председателя на медицинската комисия към ФИФА и член на Изпълкома д-р Мишел Д’Ог.

FIFA Medical Centres of Excellence е световна организация на най-елитните медицински заведения и Международната футболна централа акредитира само центрове, които са доказали своето лидерство в спортната и в частност - футболната медицина. СБАЛТОСМ "Проф. Д-р Димитър Шойлев" и спортсклиник „Еуровита” са единствените на Балканите с акредитация от ФИФА. Двете клиники кандидатстваха за членство в началото на годината и след строга проверка на структурата, медицинската практика, екипа от специалисти и научно-изследователската и обучаваща дейност, получиха акредитация.

„Днес е един прекрасен ден за българския спорт, за българския футбол и за българската медицина. Поздравявам Спортсклиник „Еуровита” и болница Димитър Шойлев с приемането им в семейството на FIFA Medical Centres of Excellence. Само 33 лечебни заведения в света са получили този сертификат, което е признание за високото качество на нашите специалисти и на услугите, които те предлагат. Това е едно предизвикателство и много голяма отговорност, която ще ни мотивира към по-нататъшно усъвършенстване. Като принципал на едната клиника и пациент и на двете съм изключително доволен от това признание и вярвам, че те ще отговорят на високите стандарти на ФИФА”, заяви министър Кралев и благодари на д-р Мишел Д’Ог за оказаното доверие.

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов пък отбеляза, че ние сме единствената държава в Източна Европа с две клиники, получили сертификат от ФИФА.
„Имаме изключително сериозни критерии за приемане на нови медицински заведения във FIFA Medical Centres of Excellence и отказваме много акредитации. Затова аз съм щастлив, че мога да връча сертификатите на болницата "Проф. Д-р Димитър Шойлев" и спортсклиник „Еуровита” в присъствието на спортния министър и президента на футболния съюз”, каза д-р Мишел Д’Ог.
От името на двете лечебни заведения сертификатите получиха техните директори д-р Георги Дамянов (СБАЛТОСМ "Проф. Д-р Димитър Шойлев"), д-р Иван Василев и д-р Бисер Бочев (спортсклиник „Еуровита”).