Националният съвет по туризъм заседава днес в Пловдив

Животът

28-10-2016, 08:00

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Туристическият бранш гостува по повод 10-та годишнина от създаването на Туристическия информационен център

По покана на кмета на града инж. Иван Тотев утре, 28 октомври 2016 г., в град Пловдив ще се проведе изнесено заседание на Националния съвет по туризъм на Република България. Пловдив е втората община след Велинград, която става  домакин на този висок форум.
Заседанието ще се състои в конферентната зала на хотел „Лендмарк Крийк“. След обяд, участниците във форума ще посетят Малката базилика, а вечерта ще уважат празника по повод 10-годишния юбилей на Туристическия информационен център към Община Пловдив, на който ще присъстват многобройни гости, партньори и представители на туристическия бранш от Пловдив.
Изнесеното заседание на Националния съвет по туризъм ще бъде ръководено от министъра на туризма г-жа Николина Ангелкова. Сред гостите на събитието се очаква да присъстват още зам.-министър Ирена Георгиева, председателят на БХРА Благой Рагин, зам.-министри, членове на НСТ, както и председателите на други национално представени браншови сдружения.
На следващия ден, 29 октомври, за членовете на съвета Община Пловдив е подготвила посещение на Археологическия музей и Римския стадион. Организатори на форума са Община Пловдив чрез ОП „Туризъм“, Министерство на туризма – офис Пловдив, със съдействието на ОИ „Старинен Пловдив“.