Найденова, Каратанчева и Евтимова с победи в турнири на ITF

Александрина Найденова се класира за втория кръгна турнира по тенис на твърди кортове в Лиуджоу (Китай) с награден фонд 50 хиляди долара. Българската тенисистка се наложи над Я-Суан Лий (Тайван) с 6:3, 7:6(5). Найденова си осигури 8 точки за световната ранглиста и 760 долара.В схемата на двойки Найденова и представителката на домакините Сяоди Ю, поставени под номер 1, още вчера си осигуриха място на четвъртфиналите, където ще срещнат китайките Ихун Ли и Ифан Ван, информират от БФТенис.

Сесил Каратанчева стартира с победа участието си на турнира в Мейкон (САЩ) с награден фонд 50,000 $. В мач от първия кръг тя победи Миртил Жорж (Франция) с 6:4, 7:5. Следващата ѝ съперничка ще бъде Ронит Юровски (САЩ).

Изабелла Шиникова не успя да премине осминафиналите на силния турнир от календара на ITF в Поатие (Франция) с награден фонд 100,000 $. Националката ни за "Фед къп" отстъпи в мача си от тази фаза на състезанието с 1:6, 1:6 срещу рускинята Екатерина Александрова. За участието си Шиникова взе 13 точки за световната ранглиста, в която тази седмица заема 137-ма позиция.

Диа Евтимова се класира за втория кръг на турнира по тенис на червени кортове в турския курорт Анталия с награден фонд 10 хиляди долара.Поставената под номер 3 Евтимова победи категорично представителката на домакините Дога Селен Такуняджъ с 6:1, 6:1 за 57 минути.На четвъртфиналите тя ще срещне Катерина Клюсар от Украйна. В надпреварата при мъжете на същото място участващите с покана от организаторите Юри Хачатрян и Карен Хачатрян отстъпиха на двойки в първия кръг след 0:6, 1:6 от Мохамед Хайлаз/Сефа Селуоглу (Турция). На сингъл Юри Хачатрян отстъпи на Яник Ванденбулке (Белгия) с 0:6, 0:6.