Тийнидолът Ангел Ковачев води видео уроци “Яко е да си еко“

юбимецът на тийнейджърите - певецът Ангел Ковачев, се присъедини към кампанията на МОСВ „Яко е да си еко“. Младият екопосланик участва в два видео урока по темите за отпадъците и опазване чистотата на въздуха. Видео материалите са част от мащабната образователно-информационна инициатива на министерството, чиято цел е да развие в подрастващите любов към зелената идея. Те ще бъдат достъпни онлайн абсолютно безплатно в YouTube канала на МОСВ, както и в интернет платформите на министерството, за да могат учителите в цялата страна, както и в българските училища зад граница, да ги използват при „зелените уроци“.

По достъпен и атрактивен начин Ангел разказва как можем да запазим природата чиста. Той призовава учениците да изхвърлят разделно отпадъците си, да засадят дърво и да организират екологични дейности в училищата. „Всичко зависи от нас. А ако имате нужда и от моята помощ, ще се присъединя към вашата инициатива“, обеща младият изпълнител.

Над 10 000 ученици станаха екопомощници и до момента са се включили в кампанията „Яко е да си еко“. Инициативата на МОСВ привлече редица популярни личности, които се превърнаха в екопосланици и дадоха пример на деца, родители и учители. Сред тях са актьорите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека, известният алпинист Боян Петров, а вече и младият изпълнител Ангел Ковачев. Поради успеха на кампанията „Яко е да си еко“, тя продължава и през 2017 г. - разширена и обновена, и с фокус върху опазването на биоразнообразието и чистотата на водите.

Екоуроците с участието на Ангел Ковачев: