Румяна Арнаудова: Арестите в ИАРА са за 59 000 лв., изплатени по европроекти

Общество

25-10-2016, 16:24

Снимка:

nova.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трима от ИАРА арестувани за злоупотреби

Задържаха изпълнителния директор на ИАРА

Злоупотребата, извършена с неверни средства се отнася за периода март – октомври 2015 г.

Започнаха разпитите на задържаните от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури заради подозрения за злоупотреба с евросредства. Арестите бяха извършени миналата нощ.

Задържаните са трима: Янчо Янев - изпълнителен директор, Златин Георгиев - инспектор в агенцията и Петър Генов - представител на сдружение с нестопанска цел, на което е изплатена субсидията.

Разследването е за 59 хиляди лева, изплатени по европейски проекти. Според следствието вината на директора за злоупотребите все още се изяснява. Очаква се до довечера да бъдат повдигнати и обвиненията към задържаните.

Говорителят на гл. прокурор уточни, че злоупотребата, извършена с неверни средства се отнася за периода март – октомври 2015 г. „Касае се за еднолично търговско дружество „Капитан Z“ ЕООД – Бургас, управлявано и представлявано от г–жа Бонка Тодорова, което дружество е представлявало неверни сведения пред ИАРА“, коментира Румяна Арнаудова и уточни, че неверните сведения, които са били предоставяни са във връзка с мярка 1.1 - публична помощ за постоянно прекратяване на риболовни действия от приоритетна ос № 1 „Мерки за приспособяване на българския риболовен флот“ по ОП „Развитие“ в сектор „Рибарство“, коментира Арнаудова.