Пловдив се прости с доайена на женския волейбол Кольо Диманов

Спорт

25-10-2016, 14:19

Снимка:

bfv

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Огромен е броят на хората, които са се учили от волейболната легенда

Работохолик, емоционален, готин – с тези три думи Йорданка Събкова обобщи какъв бе като човек приживе доайена на женския волейбол в Пловдив Никола Диманов, който ни напусна преди няколко дни.


След опелото, което се проведе на 24-и октомври в църквата на Централни гробища в Пловдив, бившата волейболна националка и майка на състезателката на "Марица" (Пловдив) Таня Петкова сподели накратко спомена си за големия волейболен деятел: “Като селекционер обикаляше училищата по цяла България и набираше качествени високи момичета да играят волейбол. Дойде и в моето село, Куртово Конаре и ми каза ‘ти ще ставаш волейболистка’, а аз на село хал хабер си нямах от волейбол. Работеше в спортното училище, имаше си кабинет там и точно с това се занимаваше. После стана треньор и имаше много успехи на това си поприще, беше и на световно с две девически гарнитури”.

Десетки опечалени, сред които и много волейболни хора, се събраха на опелото да се простят с Кольо Диманов и да го изпратят в последния му земен път.

 

"Доайенът на пловдивския волейбол си отиде от този свят на 69 години. Сбъдна се и последното му желание и той бе погребан с любимия си жълто-син екип на клуба, на чието развитие посвети почти целия си живот", написа в сайта си пловдивският вестник Марица.

 

“Невероятен човек, колега и приятел! Беше безумно отдаден на волейбола”, коментира легендарният ни волейболист от миналото Каспар Симеонов. “Огромен е броят на хората, които са се учили от него на волейбол”, допълни президентът на Марица Илия Динков.