Скандал и обиди между депутати в телевизионно студио

Таско Ерменков от БСП нарече Методи Андреев от ГЕРБ хулиган, простак и идиот

Темата за АЕЦ „Белене” и поискания имунитет на бившия енергиен министър Делян Добрев скара народните представители Таско Ерменков от БСП и Методи Андреев от ГЕРБ, в студиото на "Здравей, България" по Нова тв.

„До мен стои един психически лабилен човек, който е невъзпитан и не си е пил лекарствата. Ей, простак такъв”, обърна се Ерменков към колегата си от ГЕРБ.

„Кой е простак? А вие сте един човек, който е излъгал държавата. Вие сте гьонсурат”, отговори му Андреев.

„Вие сте хулиган, простак и идиот”, допълни депутатът от БСП.

Накрая Ерменков толкова се вбеси, че тръгна да напуска студиото, но се върна и продължи да спори с колегата си.Дискусията между двамата толкова се разгорещи, че опоненти започнаха да си бъркат дори имената. Ерменков постоянно се обръщаше  към колегата си с „г-н Методиев”, а той пък не спря да повтаря: „Арменков”.

„Бях изненадан, че прокуратурата поиска имунитета на Делян Добрев. Не бива да се търси политически контекст в действията на прокуратурата. Делян Добрев е един честен и почтен човек по отношение на казуса „Белене”. Той винаги е бил противник на този корупционен проект”, заяви Андреев.По думите му Добрев става министър на 21 март 2012 година, а на 28 март същата година по негово предложение Министерски съвет гласува решението за спиране на проекта.

„Това, което силно ме притеснява е, че ние продължаваме да говорим дали да има „Белене” или не трябва, а не защо са продължили плащанията”, заяви от своя страна депутатът от БСП Таско Ерменков.

По думите му вината за спрения проект струва 212 млн. евро лихви, които трябва да плати държавата. Според него Съветът на директорите на БЕХ дава съгласие на НЕК, в което да се продължат плащания в намален обем към компанията "Уорли Парсънс".

Андреев му отвърна, че криминалното е започването на проекта "Белене". "След решението на БЕХ, Добрев праща протоколно решение за спирането на проекта, това е в правомощията му, БЕХ е трябвало да се съобрази с това", аргументира се той.