Продължава срещата на структурите за вътрешна сигурност на България и съседните й държави

В рамките на ЕС и Съвета на Европа работи неформална мрежа на структурите за вътрешен контрол Европейски партньори срещу корупцията – ЕПАК

Заплахите пред сигурността оказват натиск върху правоприлагащите органи и поставят на изпитание лоялността на служителите. Убедена съм, че споделянето на добри практики и опит ще допринесе за по-добрата и бърза работа и обмен на информация между структурите в отделните страни. Още повече, че някои от случаите, по които работите, включват представители на правоприлагащите органи  от няколко държави в региона и извън него. Сътрудничеството е изключително важно за създаването на механизъм за превенция, разкриване и разследване  на корупционно поведение сред полицейските и други служители на министерствата на вътрешните работи, подчерта вицепремиерът Румяна Бъчварова и пожела успех на участниците в срещата.
В рамките на ЕС и Съвета на Европа работи неформална мрежа на структурите за вътрешен контрол Европейски партньори срещу корупцията – ЕПАК. В мрежата експертите за противодействие на корупцията и наблюдение на дейността на полицията споделят  опит и си сътрудничат с цел разработване на стратегии и професионални стандарти. Общите проблеми изискват и общи решения, заяви Румен Ганев, директор на Дирекция „Вътрешна сигурност“, която е организатор на форума.
Двудневният форум се провежда в София и включва делегации от представители на звената за вътрешна сигурност и противодействие на корупционното поведение от Атина, Белград, Букурещ и Скопие.