Областният управител направи дарение за деца в неравностойно положение

Животът

24-10-2016, 13:24

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Областният управител Здравко Димитров направи дарение за деца в неравностойно положение и деца без родители по време на първия благотворителен бал, организиран от Съюза на арменците в Европа.
Г-н Димитров изрази своята съпричастност и солидарност и подпомогна благородната кауза, като с благотворителна цел закупи сребърна писалка с мотиви на Панагюрското съкровище. Областният управител беше удостоен и с почетно членство в Съюза на арменците в Европа за приноса си за развитието и запазването на културата, езика и националната идентичност на арменците. В обръщението си към присъстващите, Здравко Димитров заяви „Като се върна в моя съзнателен живот, установявам, че винаги до мен е имало арменец. Имал съм и съученик арменец, и съотборник арменец, първите два автомобила закупих също от арменец, Гаро Бекирян, в казармата имах приятел арменец, във фирмите съм работел с арменци. Животът ми е свързан с арменците. Пловдив е един много толерантен град. В многовековната му история тук са живели много и различни етноси. Нека да завещаем тази толерантност и на поколенията, които идват след нас“.
Гости на благотворителния бал, организиран от Съюза на арменците в Европа с председател Артур Хованисян бяха и главният секретар на Областна администрация Пловдив Борислав Димов, народният представител Димитър Шишков, кметът на Пловдив Иван Тотев, общинският съветник Коста Хаджиев, посланикът на Република Армения  у нас Н. Пр. Армен Саргсян, почетният консул на Армения в Пловдив Ехиязар Узунян, архимандритът на Арменската апостолическа църква в България Негово Високопреосвещенство Исаак Похосян, Елизабет Вартанян, председател на Сдружението за култура и просвета „Ереван“, председатели на арменски организации от Европа, здравният мениджър д-р Невен Енчев, олимпийският и световен шампион Армен Назарян, Карен Алекснанян, създател на Двора на кирилицата в Плиска, композиторът Хайгашод Агасян, представители на бизнеса и арменската култура, които също  бяха наградени с почетни грамоти.