Цачева в Бургас: Никога няма да използваме страховете на българските граждани за политически цели, както го правят нашите опоненти

Всички европейски партньори на България признават ефективността от усилията на правителството на Бойко Борисов

Всички европейски партньори на България признават ефективността от усилията на правителството на Бойко Борисов за опазване на външната европейска граница. Само опонентите ни не го признават. Ние никога не сме подценявали притесненията на българските граждани, но никога няма да използваме страховете на хората за постигане на политически цели, както го правят другите партии. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в Бургас. ‚Доказателство за подкрепата, която получаваме от Европа е новата Европейска агенция за брегова и гранична охрана, която стартира в България. Благодарение на премиера Борисов страната ни получи 160 милиона евро от Европа за охрана на границата. Благодарение на усилията на държавните институции мигрантите, които се опитват да влязат в страната ни , са с 40 % по-малко. България има нужда да устои на предизвикателствата, за да продължи да гарантира сигурността на всички европейски граждани така, както в момента“, подчерта Цачева.
Цецка Цачева бе категорична, че ГЕРБ е партията, която гарантира европейското развитие на страната. „Това, което постигнахме, е за всички български граждани – ние доказахме, че не делим хората на такива, които живеят в по-малки или по-големи населени места, не делим общините на наши и ваши. Затова имаме самочувствието да се изправим пред вас с лицата си и да поискаме доверието на възможно най-голям брой българи“, обясни тя.
 Кандидатът на ГЕРБ за президент заяви, че България е била силна и уважавана държава, само когато народът е бил обединен. „Като президент аз ще гарантирам, че нацията ни ще остане единна. Ще работя за образована и просперираща нация, която да живее в сигурна и стабилна държава. Всички власти трябва да работят в синхрон, за да бъде защитен конкретния интерес на всеки български гражданин. Ако ни се доверите, ние с вицеадмирал Пламен Манушев ще се борим за просперитета на България. Ние ще бъдем гарант, че ще продължим да следваме единствения верен път на развитие – европейският“, каза още Цецка Цачева.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията заяви, че политическите опоненти на ГЕРБ нямат аргументи. „Те говорят агресивно и правят внушения. Помним какви удари понесе Димитър Николов по време на кампанията за местни избори. Тогава нашите опоненти отново си служеха с манипулации. Хората обаче заявиха: „Митко и никой друг!“, защото знаеха, че работи в интерес на всички жители на Бургас и ще продължи да го прави“, обясни Цветанов.
Цветан Цветанов посочи, че в последните десет години ГЕРБ е дала реалната, желаната алтернатива на БСП и ДПС. „Ние се изправихме срещу всички, които съсипваха държавата. Още по време на първото правителство на Бойко Борисов Брюксел повярва на България и започнаха да се реализират европейски проекти. През 2013 година всички се съюзиха срещу ГЕРБ. Те знаеха, че единственият шанс да се върнат на власт е да използват лъжи и манипулации. Затова направиха аферата „Костинброд“ в деня на размисъл“, каза зам.-председателят на ГЕРБ.
Цветанов призова хората да направят своята равносметка за направеното от ГЕРБ. „Ние доказахме с всичко постигнато от нашите кметове, депутати, министри, от премиера Бойко Борисов, че работим в интерес на всички български граждани“, обясни председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.
Според Цветан Цветанов президентските избори трябва да гарантират стабилността на България. „Тази стабилност минава през победата на Цецка Цачева и Пламен Манушев – те са най-подготвените, най-добрите, те са част от всички нас. Цецка Цачева винаги успява да намери работещия диалог, необходим за вземане на важните за хората решения. До нея застава достойният офицер и патриот вицеадмирал Пламен Манушев. Изберете номер 17 в бюлетината – това е достойния избор“,  призова жителите на Бургас Цветанов.
Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев заяви, че единствената вярна посока на развитие за България е Европа. „Стабилността на страната ни трябва да бъде запазена, защото държава без стабилност не може да се гради. Трябва да гласуваме на 6-ти ноември, за да запазим сигурността, която има в момента в България. Страната ни трябва да остане мирна и просперираща. Първата жена президент Цецка Цачева ще направи така, че всички европейски народи ще уважават България“, подчерта вицеадмирал Манушев.  
„Искаме България, в която всички – от европейска, през национална и местна власт да работим заедно в името на всеки един от гражданите. Само заедно можем да запазим силата, която позволява и днес да се гордеем с това, че Бургас дава този облик на България, който искаме да устояваме в Европа и в света. България трябва да продължи по своя път на развитие, затова трябва да гласуваме с номер 17 в бюлетината“, каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел. Тя посочи, че президентската двойка Цецка Цачева и Пламен Манушев могат да изпълнят със смисъл думите „силна и сигурна България“.  Според българският евродепутат страната ни трябва да остане доверен партньор на ЕС и НАТО и да продължи да работи за региони си. „Заедно трябва да продължим да отстояваме националния си интерес, без това да влиза в противоречие с европейската ни принадлежност. България трябва да запази своя  положителен облик  в Европа и в света“, категорична бе Мария Габриел.
Кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов призова бургазлии да отделят време на 6-ти ноември и да подкрепят Цецка Цачева и Пламен Манушев. „Познавам от дълги години Цецка Цачева – винаги, когато съм я потърсил за подкрепа и помощ, тя се е отзовала внимателно и с разбиране към проблемите на местната власт. Г-жа Цачева работи със сърце и с душа за проблемите на хората“, заяви Николов. Кметът на Бургас подчерта, че в момента всички български граждани се нуждаят от спокойствие. „Не се вслушвайте в популистките изказвания на опонентите ни. Нуждаем се от балансиран и отговорен президент като Цецка Цачева,  за да има решение на проблемите на местната власт. Убеден съм, че ще направите правилния избор с номер 17 в бюлетината“, каза още Димитър Николов.