Променят изпита за кандидат-шофьорите, орязват листовките

Общество

23-10-2016, 13:05

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

Галя Иванова

Всичко от Автора

Нови изпити за кандидат-шофьорите. От следващата година листовките вече ще включват две части. Освен традиционния тест, курсистите ще трябва да се справят и с казус на пътя, заснет във видео клип.

До този момент по-голямата част от теоретичните изпити се провеждаха в кабинетите на учебните центрове. Сега обаче те стоят празни, а причината е, че листовки вече се решават само в центровете на Автомобилна администрация. 

Идеята е до края на годината теоретичните изпити да се провеждат в т.нар. „бели стаи”, които представляват звукоизолирани кабини. Поне половината от въпросите в листовките са ненужни и объркват курсистите, смятат от бранша.

Но към теоретичния изпит се добавя и втора част. На таблета курсистите ще гледат кратък клип, след което ще отговарят на въпроси с конкретни казуси, съобщи още Нова телевизия.

Крайният вариант на новите листовки ще е готов през март догодина. От тогава и изпитите се провеждат изцяло в новите кабинки.

Заради извеждане на обучението на кандидат-шофьорите извън кабинетите на учебните центрове към тези на ДАИ – шофьорските школи готвят протести.