Търновски строители конкурират банките с нисколихвени жилищни заеми

Мисия

23-10-2016, 11:15

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Строителни фирми във Велико Търново конкурират банките с ниски лихви за нови апартаменти, пише kmeta.bg. Жилищата се продават на изплащане с минимална надценка при разсрочването, като дейността е напълно законна. В града едновременно се строят няколко големи комплекса с над 1000 апартамента, офиси, магазини и ате18лиета на клиентите си с директен лизинг към самите тях.
Цели кооперации вече са разпродадени „на зелено”, показа репортерска проверка. Най-търсени са новите жилища в квартал „Бузлуджа”, който е най-големият във Велико Търново и е сред предпочитаните за живеене. През последната година и половина общината инвестира сериозни средства в облагородяване на междублоковите пространства и в обновяване на кварталния парк. Жилищният комплекс ще стане още по-приветлив след стартирането на проектите по оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020.
Въведената от строителните фирми практика има за цел както да раздвижи пазара на недвижими имоти, така и да облекчи клиентите, без да ги натоварва с такси за комисионни и високи лихви. Купуването на жилище на изплащане към самия строител се оказва напълно законна сделка според нормите на гражданското право.
30% от стойността на апартамента, ателието или магазина трябва да бъдат платени като първоначална вноска. Вноските се плащат всеки месец и могат да бъдат издължавани предсрочно.