Бареков с невиждан скандал в ефир! Обиди Жени Марчева и си тръгна

Предложение да прочете откъс от „Таймс” ядоса лидера на ББЦ

Лидерът на ББЦ Николай Бареков се похвали, че английският му е доста „импрувнат” (подобрен). Въпреки това предложението да прочете и преведе в ефир откъс от в. „Таймс”, отправено му от водещата Жени Марчева в „Тази неделя”, го ядоса и той демонстративно напусна студиото.

 

 

Разговорът на водещата Жени Марчева с Бареков започна с коментар за публикуваната от политика снимка през седмицата как чете вестник "Таймс"

Припомняме, че преди дни евродепутатът, с “пословични” познания  по английски, сподели снимки в социалната мрежа Фейсбук, на която позира силно подпухнал с издания на “The New York Times” и “The Times” в едната ръка и чаша английски чай в другата. 

По повод реакциите в интернет, Марчева сподели, че много се е смяла на коментара на Емил Кошлуков по темата.

"Един се снима пред пирамидите, друг - с Антонио Бандерас, трети - с Таймс. Все пак е хубаво да запазиш спомен за първото преживяване, не всеки ден виждаш пирамиди, Антонио Бандерас, или пък вестник...", написа Кошлуков.

Това ядоса Бареков, който подчерта, че английският му е на нивото на английският на Калфин и Жорж Ганчев.

След това Марчева го помоли да прочете изречение на английски и да го преведе, но евродепутатът демонстративно отказа.

„Добре, след като ти е толкова добър английския, ето ти две изречения от „Ню Йорк Таймс”. Само ги прочети и преведи”, помоли го нееднократно Марчева.

„Няма да участвам в тази провокация. Ще оставя хората да се наслаждават на баджаците ти и ще си тръгна”, каза Бареков, след  което стана и напусна студиото.

"Не приемам поведението му и отношението му към мен като журналист и като жена. Това беше дъното. Той трябва да е широко скроен. Когато публикуваш снимка как четеш "Таймс", покажи, че английският ти се е подобрил. Трябваше да демонстрира, че е преминал първо ниво, но не успя", каза Марчева.

Малко по-късно афектираният Бареков публикува отговор в профила си във Facebook, в който заявява, че "големите телевизии" са превърнали неговото ниво на ползване на английски език "в анекдот като жалък опит да скрият истинския виц за неграмотното безпросветно и корумпирано управление на България".

 

Веднага след скандала десетки възмутени потребители в мрежата и журналисти коментираха арогантното поведение на Бареков:

"Колеги от телевизиите, хайде един път да направите нещо заедно. Вижте видеото, в което Бареков обиди Жени Марчева заради това, че поиска от него да прочете и преведе едно заглавие от английски вестник. И си тръгна демонстративно. Това е човек, който получава заплата като евродепутат. Получава я, за да участва в работата на европарламента, а не да се снима с Таймс, за да изглежда (в чии очи, освен в собствените си?) важен. Може ли всеки път, когато Бареков влезе в телевизионно студио, да го чакате с текст на английски, да го прочете и преведе? Тук спирам, защото ми свършиха приличните думи", написа в профила си Веселина Седларска.


 

"След като политиците изтъркаха номера с неидване в студиата, вече си тръгват при първи неудобен въпрос. Даже и изхвърлените от политиката гмо-та. Така и не разбрахме как се е "импрувнал" английския на Бареков. Ама и не ми липсва много. Интересно как конкретно са с езиците настоящите кандидати за власт", коментира Миролюба Бенатова.



"Лайк евродепутат Бареков хас ангажимент да знае английски език, но явно се притеснява от пропуските си :)", написаха в типичния си стил Господарите на ефира.


 

Ето и част от останалите коментари:


- Минута мълчание за българските "журналисти",както и за хората "защитаващи" ИНТЕРЕСИТЕ ни в Европа;

Аве как може да се съмняват в английският Му?!?!!

Как е на английски "баджаци"?

Къде е ББЦ? Защо Бареков не е кандидат за президент? Чувствам се ограбен! :))

- Как няма да се ядоса , той сигурно и китайски е казал че знае , ама неще да го говори. Ей от такива като него, си вадят заключение за българите колко сме умни.

Покрай коментарите за нечий английски, се сетих, че Бареков се оплакваше преди, че заплашвали живота му. Аз мисля, че това е била учителката му по английски;

- Не се научиха новите политици, че дивия популизъм води само хора, които никога после няма да гласуват за тях.

- Как отговоря Бареков на английски: Do you speak english? Yes. Where are you from? Yes.

Импрувнат, а? Сигурно е искал да каже импрегниран. Импрегниран цървул. Като всичките ония уж тарикати, които харчиха пари за кампаниите му и другите, дето пускаха бюлетини за него.

- Толкова са увлекателни интервютата на Николай Бареков, че минават като миг :)

- Поредният ОлигоТроп(мелез от олигофрен и филантроп)!

Един идиот в Пари....,пардон Брюксел...!

- Бареков e поредния повярвал си идиот получил пари от олигархията да се прави на шут :) иначе млад, харизматичен, говореща английски, мечта на всяка златка. Няма сапсение от такива идиоти.



А българи, живеещи в чужбина, поздравиха депутата с песента Kolko Si PROs