Преговорите по споразумението СЕТА между ЕС и Канада приключиха

Шулц обясни, че остава ЕС да се справи с опозицията на белгийската провинция Валония, която досега се противопоставя на споразумението

Преговорите по споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада приключиха и се надяваме договорът да бъде подписан през идната седмица. Това обявиха председателят на Европейския парламент Мартин Шулц и канадският министър на търговията Кристия Фрийланд след срещата си днес. Шулц обясни, че остава ЕС да се справи с опозицията на белгийската провинция Валония, която досега се противопоставя на споразумението.

Преговорите между Европейския съюз и Канада приключиха. Канадците са готови да подпишат и от европейска страна бихме били готови да подпишем споразумението следващия четвъртък. Все още има работа, която трябва да свършим от европейска страна. Проблемите, които има, са европейски и ние трябва да ги решим, каза Шулц.

Фрийланд опитимистично заяви, че се надява да се върне следващата седмица в Европа, за да подпише договора.

От канадска гледна точка работата ни е приключила. Преговорите завършиха и Канада е готова да подпише споразумението. Топката сега е в полето на Европа. Време е Европа да си свърши работата, каза Фрийланд.