Заместник-министър Марков към децата: Хранете се здравословно и спортувайте

Програмата „Здрави деца в България“ е насочена към деца от 7 до 13 години и техните родители и учители

Заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков присъства на детски празник, с който програма „Здрави деца в България“ на Нестле отбеляза за втора година Международния ден на готвача. В събитието се включиха над 250 ученици от 2 до 4 клас.
    „Забавлявайте се, хранете се здравословно и не забравяйте да спортувате“, обърна се към малчуганите Марков.
    По време на празника заедно с децата готвиха шеф Жоро Иванов, президент на кулинарната асоциация „Евро-Ток България“ и шеф Андре Токев, създател и почетен президент на Българската асоциация на професионалните готвачи.
    Програмата „Здрави деца в България“ е мащабен дългосрочен проект, който има за цел възпитание на трайни навици за балансирано хранене и физическа активност сред младото поколение. В рамките на „Здрави деца в България“ се организират множество дейности, уроци, състезания и игри за балансирано хранене, както и спортни празници за децата и родителите по предварително изготвен график за всяко училище. Програмата се финансира от Нестле България и се организира с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Столична община, Българската федерация по гимнастика, Българска федерация по лека атлетика, Евро-Ток България и Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания (БАСОРД).
    Програмата „Здрави деца в България“ е насочена към деца от 7 до 13 години и техните родители и учители. През 2012 г. програмата беше въведена пилотно в училищата от район „Триадица“ на столицата и през годините нейният обхват продължи да се разраства, като днес над 20 училища в София участват в проекта.