Базел е спасението на Лудогорец за третото място

Спорт

20-10-2016, 12:10

Снимка:

facebook

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Разградчани допуснаха втори и трети гол от Арсенал в най-неудобните минути

Когато един отбор бие друг с 6:0 коментарите изглеждат излишни. Но победата на "артилеристите" с половин дузина попадения във вратата на Лудогорец са по-скоро заради психологически срив на разградския тим.

При 1:0 за Арсенал, тимът на Георги Дерменджиев имаше няколко чисти положения. Едно от тях да беше превърнато в гол, мачът най-малкото щеше да е по-оспорван. След това втория и третия гол за Арсенал паднаха в най-неудобните минути за съперника. 2:0 стана в края на първото полувреме,а 3:0 в началото на второто.
После бе въпрос на време "зелените" да получат още попадения.

При първите два гола за "топчиите" Владо Стоянов отново получи голове от далечно разстояние. Същевременно спаси чисти голови ситуации за Арсенал от съвсем близка дистанция.


Вярно е,че Лудогорец опита да се надиграва с Арсенал, но това бе достойно поведение. Най-грозно щеше да е тимът от Разград да се окопае в глуха защита. Те и никога не са го правили. Загубата с 0:6 е тежка. Но в Шампионската лига се случват такива резултати. Нима далеч по-богатия тим на Манчестър Сити начело с Пеп Гуардиола не отнесе 0:4 в Барселона. При това от страна на каталунския тим нямаше никакви сантименти към бившия им наставник, с който спечелиха доста трофеи.

Това 0:6 на "Емирейтс", което получиха лудогорци трябва да им изчисти главите и да се съсредоточат върху домакинството с Базел. Срещу швейцарците трябва победа на всяка цена за да няма тънки сметки.

А те могат да дойдат,ако срещата в София пак завърши наравно. Тогава ще се гледат мачовете между двата отбора. При ново 1:1 ще важи головата разлика, която на този етап е в полза на Базел. Швейцарците имат в момента по-малък отрицателен баланс от Лудогорец. При 2:2 Базел ще се окаже печеливш. Ако се стигне до реми между двата отбора,за Лудогорец е най-добре директния мач да завърши 0:0. Така с 1:1 в Базел,отборът на Лудогорец ще има предимство с гол на чужд терен.

До края на мачовете в групите Лудогорец приема Арсенал и Базел и гостува в Париж на ПСЖ. Базел приема ПСЖ,гостува на Лудогорец и играе на собствен терен с Арсенал.

Всяка допълнителна спечелена точка от Лудогорец извън директния двубой с Базел е много добре дошла в битката за третото място.