Обиденият на Пол Макартни Фил Колинс се връща към сцената

Булевард

20-10-2016, 11:51

Снимка:

dailymail.co.uk?кадър

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фил Колинс в тежка депресия

Рапарът Тайга не пусна Пол Макартни на парти

Раздорът между двамата датира от години

Британският музикант Фил Колинс (Genesis) реши да се върне на сцената след 14-годишно прекъсване и да направи няколко концерта под формата на собствено турне. Освен това Колинс анонсира излизането на неговата автобиография  "Not Dead Yet"  и разказа пред журналисти за дългогодишната обида Пол Макартни.
В рамките на турнето "Not Dead Yet", 65-годишният Колинс ще изпълни концерти в Лондон, Кьолн и Париж. Първият концерт в Royal Albert Hall в Лондон ще се състои на 4 юни, 2017.
Пред репортер на Sunday Times Колинс припомни историята за раздора си със сър Пол Макартни, който беше един от неговите идоли.
"Запознах се с него през 2002 г. в Бъкингамския дворец, той дойде с жена си Хедър Милс, а аз носех първото издание на диска The Beatles и му казах ... "Хей, Пол, няма ли да го подпишеш за мен?", а той отговори: "О, Хедър, нашият малък Фил се оказва фен на Бийтълс" помислих си, "Майната ти. Майната ти" … Няма да забравя това… Макартни бе един от моите герои, но той има тази черта, когато говори с някой го кара да се чувства нещо като "Знам, аз съм Пол Макартни и сигурно ти е много трудно да говориш с мен."
Фил Колинс е собственик на седем награди Грами, шест - Brit Awards, има "Оскар" за най-добра песен за филма "Тарзан". В света се продават около 150 милиона копия от албумите на Фил Колинс, той е един от трите изпълнители (другите двама са- Пол Маккартни и Майкъл Джексън), който успя да продаде над 100 милиона копия от своите албуми.
През 2000 г., Фил Колинс, който е известен с изключително майсторското си свирене на барабани, частично изгубили слуха му. Здравословния проблем не му позволяваше да е напълно активен през последните 14 години, но през октомври 2016 той каза, че вече не смята в оставка и се връща към живите изпълнения.