Около час и половина продължи разпитът на Божидар Кузманов-Кравата в кабинета на главния разследващ полицай Златко Пеев, съобщи "24 часа". На Кузманов е връчено постановлението за привличане като обвиняем на организирана престъпна група.

Около 21:30 ч той е изведен от сградата на Областната дирекция на МВР, качен е в кола на съдебна полиция и е отведен под конвой до болнично заведение за преглед.

По процедура е трябвало като обвиняем той да даде обяснения веднага след привличането му, но все още не е ясно дали е говорил, или се е възползвал от правото си да направи това на по-късен етап. Според запознати той най-вероятно ще се присъедини към искането на останалите обвиняеми по делото, чиито адвокати вече са изпратили писма до ВКП за отвод на разследващия състав.

Очаква се мярката за неотклонение на Кузманов да бъде разгледана в събота в спецсъда.

През тази нощ той ще остане в следствения арест, който е в корпуса на бургаския затвор.

33-годишният Божидар бе доведен днес при засилена полицейска охрана около 19:00 ч в Бургас, охраняван от полицаи с автоматично оръжие и бронежилетки. Той влезе в сградата на ОД на МВР с ниско приведена глава, носеше каскет и очила, посочва "24 часа".