Цецка Цачева очарована от великотърновската Самоводска чаршия

Животът

20-10-2016, 08:20

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

С жители на различни български градове разговаряха на Самоводската чаршия Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев, по време на посещението си във В. Търново. Заедно с кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент бяха великотърновският кмет Даниел Панов, председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, евродепутатът Ева Паунова и народните представители Евгени Стоев и инж. Клавдия Ганчева. Импровизираната разходка по емблематичната занаятчийска уличка се състоя между две от предварително планираните срещи в програмата на кандидат президентската двойка.

Десетки жители и гости на Велико Търново спираха Цецка Цачева, за снимки и автографи. На Самоводската чаршия кандидатът за президент срещна свои съграждани от Плевен, а също хора от Габрово, Шумен, Видин и Силистра. Италиански туристи и група френски учители бяха силно впечатлени от срещата си с най-подкрепяния кандидат за президент, в лицето на Цецка Цачева. Те разговаряха дълго и с вицеадмирал Манушев, от когото научиха много за историята на уникалния Търновград и воинската слава на търновци.

Цецка Цачева и Пламен Манушев изразиха пред кмета Панов възхищението си от Самоводската чаршия, която продължава да пази духа и традициите на старата българска столица. Те посетиха различни занаятчийски работилници, запознаха се с търговци и майстори в сувенирните магазини и галериите. Успех на първата жена президент на България – Цецка Цачева, пожелаха хората.

„Чудесно е, че традициите на народните художествени занаяти са се съхранили и се пресъздават пред жителите и гостите на Велико Търново“, каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева.         

„Радвам се, че град Велико Търново е пълен с туристи. За мен това, че градът се развива толкова добре и туризмът процъфтява, е показателно, че Даниел Панов е отличен кмет. Като цяло туризмът в България бележи ръст – страната ни вече е предпочитана дестинация. Това се дължи на факта, че държавата е фактор на стабилност и сигурност в региона и в Европа. Доброто развитие на България може да се гарантира, само ако всички български граждани направят правилния избор с номер 17 в бюлетината за Цецка Цачева и Пламен Манушев“, заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.