Мария Габриел в Сливо поле: Цецка Цачева и Пламен Манушев олицетворяват върховенството на закона и сигурността

Новините

19-10-2016, 18:37

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Народният представител Пламен Нунев откри футболен турнир в Сливо поле

Българският евродепутат от ГЕРБ призова за единство

Всички ние, които сме част от силния отбор на ГЕРБ, работим, водени единствено от мисълта за България. На изборите, които предстоят, всеки български гражданин трябва да заяви ясно каква България иска. С избора на Цецка Цачева и Пламен Манушев за президент и вицепрезидент ние заявяваме, че искаме силна България, която защитава националния си интерес, следвайки европейския си път на развитие. Това каза пред жителите на Сливо поле евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. „Днес България е активен член на Европейския съюз, благодарение на всекидневната ни работа. Имиджът на България в Европа и в света се промени много в последните години. България бе видяна през 2009 година. Поредната стъпка, която искаме да направим заедно с вас, е България да избере първата жена президент, за да затвърдим доверието, което има към страната ни в момента. За нас е дълг и чест да защитаваме интереса на България “, обясни тя.

Мария Габриел даде за пример Европейската агенция за гранична и брегова охрана, която бе стартирана в България. „Това е признание за България и за всекидневните ни усилия по важните теми. Това е и отговорност да продължим по този път, за да имаме България, която е активна, която подобрява своя имидж в Европа, България, която работи за хората с реални политики. За да бъде постигнато това е нужно стабилно и сигурно правителство. Цецка Цачева и Пламен Манушев олицетворяват върховенството на закона и сигурността с професиите си. Те имат ясно заявени идеи и приоритети за бъдещето на България“, подчерта евродепутатът.

Мария Габриел заяви, че членството ни в ЕС и НАТО е без алтернатива. „Европейският съюз е този, който позволява чрез общите политики на Европа България да се развива като държава-членка. В дебата за новата общата селскостопанска политика, ако не бяхме толкова активни, нямаше за 2014-20120 да имаме пари за тютюнопроизводство, за зеленчукопроизводство“, посочи тя.

Българският евродепутат от ГЕРБ призова за единство. „Няма как да постигнем каквото и да е, ако не сме единни. Само обединени можем да защитаваме националния си интерес. Страната ни може да бъде достойно представена навън, чрез правомощията на президента“, каза тя. Мария Габриел обясни, че Цецка Цачева заявява като свой приоритет образованието, защото без образование няма просперираща държава. „Образователната система трябва да отговаря на нуждите на пазара на труда, да бъде свързано с нуждите на бизнеса. Президентът има силата да постави този и други въпроси в дневния ред на нацията, да бди върху инициативите, които ще донесат резултат в това отношение. На 6-ти ноември трябва да отстояваме интереса на България и да изберем номер 17 в бюлетината за Цецка Цачева и Пламен Манушев“, призова жителите на Сливо поле Мария Габриел.

„Благодаря ви, че сте толкова много. Вашата подкрепа ни зарежда и ни дава увереност, че с Цецка Цачева ще бъдем новите вицепрезидент и президент на България“, заяви пред жителите на Сливо поле кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев. Той посочи, че с Цецка Цачева няма да предадат България. „Ще работим за активна външна политика, ще се ръководим единствено от националния интерес. Изборите са важни, защото на карта е заложена стабилността на държавата. Всички трябва да гласуваме, за да не спре пътят на европейското развитие на страната ни“, обясни Манушев. Той подчерта, че премиерът Бойко Борисов е накарал цяла Европа да разбере, че външната граница на ЕС трябва да се пази от всички страни-членки. „Ние ще бъдем гарант, че границата на ЕС ще продължи да бъде добре охранявана. Цецка Цачева ще пази законността и спазването на Конституцията. Тя има всички качества да бъде обединител на нацията“, каза още Пламен Манушев.