Чистач удари джакпота в „Евромилиони“

Албанец живеещ в Брюксел спечели 168 милиона

Чистач удари печалбата от тегленето на лотарията "Евромилиони". Новоизлюпения милионер е албанец, живеещ в Брюксел. Печалбата е в размер на 168 милиона евро, най-голямата сума, печелена в Белгия от лотарията, съобщава Soir .
Джакпотът падна на 11 октомври. Това е 12-та награда от "Евромилиони", спечелена в Белгия, и най-голямата в цялата история на тиража за тази страна (предишния рекорд беше 100 милиона евро). От съображения за сигурност името на победителят в лотарията не се оповестява, но е публикувана неговата снимка.
Победителят в лотарията с албански произход е баща на четири деца на около 45 години. За себе си щастливия човек казва, че обича футбола, рибните ястия и филмите с Робърт Де Ниро, купува лотарийни билети от 10 години, и смята да сподели печалбата с нуждаещите се.
Международната лотария "Евромилиони" е създадена през 2004 г.. Билети се продават в девет европейски страни. Тегленията се провеждат веднъж седмично във вторник и петък.
По-рано през октомври, германски гражданин спечели в международната лотария Eurojackpot 90 милиона евро , което е рекордно количество за тази страна.