Базел няма избор в Париж, след като бе спрян от Лудогорец

Швейцарците ще гонят победа на "Парк де Пренс", ако искат осминафинал в ШЛ

Тази вечер българският Лудогорец излиза на "Емирейтс" срещу Арсенал. В другата среща от групата ПСЖ приема Базел във френската столица.

В първите срещи от групата се получиха два равни резултата. Пропуските на Кавани в Париж доведоха до 1:1 с Арсенал. А в Швейцария Базел бе спрян от Лудогорец със същия резултат 1:1.

Във  вторите мачове Лудогорец загуби в София от ПСЖ с 1:3, а Арсенал се наложи над Базел с 2:0.

Ако амбициозният тим на Базел иска да играе на осминафинал  в Шампионската лига няма избор освен да направи чудо на "Парк де Пренс" и да победи фаворита за първото място ПСЖ.

В Швейцария тимът на Базел се чувства повече от удобно. След 11 изминали кръга отборът  е с 31 точки на първо място пред Лозанспор, който изостава с цели 14 точки. Отборът на треньора Урс Фишер има десет победи и едно реми. Също така Базел има две победи за Купата на Швейцария.

Но в Европа нещата далеч не изглеждат така. В първата среща отборът на Лудогорец успя да измъкне на стадиона на швейцарците реми за 1:1. Като до последно тимът на Георги Дерменджиев водеше с 1:0. В Лондон Базел загуби с 0:2. И сега наистина се нуждаят от чудо, ако искат да мечтаят за едно от първите две места в групите.

Треньорът им Урс Фишер е при тях от миналия сезон. Като играч се доказва с отбора на Цюрих. А като наставник на Тюн през 2014 завършва на пето място и е избран за най-добър треньор в Швейцария. Още в първия си сезон с Базел успява да изведе тимът до осминафинал в Лига Европа, където е елиминиран от бъдещия носител на трофея Севиля след 0:0 и 0:3.  

Със сигурност играчът, който заслужава внимание е Сейду Думбиа. Котдивоарецът познава добре Швейцария. От 2008 до 2010 година играе за Йънг Бойс от Берн. След това до 2014 година игра за ЦСКА Москва. През февруари 2015 отиде в Рома, но там се провали и бе върнат в ЦСКА Москва под наем.Последва престой в Нюкасъл, за да заиграе в Базел. За котдивоарския национален отбор играе от 2008 година. Има 33 мача и пет гола. Най-голяма следа оставя в ЦСКА Москва,където вкарва 98 гола за 153 мача.

При всички случаи мачовете Арсенал - Лудогорец и ПСЖ - Базел ще дадат отговори на амбициите на двата фаворита за първото място "артилеристите" и парижани. Както и на борещите се за третото място лудогорци и швейцарци.