Министър Ненчев открива обновен комуникационен център за наблюдение и управление

Политика

18-10-2016, 07:00

Снимка:

md.government.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

С подмяната на хардуера и софтуера на ТЕТРА-центъра се повишат комуникационните способности на българските въоръжени сили и съвместимостта им с тези на партньорите от НАТО

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще открие утре, 18 октомври, обновения център за наблюдение и управление на система „Автоматизирана мрежа за свръзка с подвижни обекти по стандарт TETRA“. С изпълнението на проекта за доизграждане и развитие на системата TETRA на Българската армия ще бъде усъвършенствана способността на командирите и началниците да управляват подчинените си формирования, независимо от тяхната дислокация, на територията на страната.

Церемонията ще започне от 10.00 ч. в сградата на Министерството на отбраната на бул. „Тотлебен“ № 34  и в нея ще участват още началникът на отбраната генерал Константин Попов и постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев.

Средствата за обновяване на центъра за наблюдение и управление са осигурени изцяло от Министерството на отбраната в изпълнение на приетата Програма за развитие на отбранителните способности и Плана за развитие на Въоръжените сили до 2020 г. С подмяната на хардуера и софтуера на ТЕТРА-центъра се повишат комуникационните способности на българските въоръжени сили и съвместимостта им с тези на партньорите от НАТО.