Вики Томова с нова победа в квалификациите на WTA турнира в Москва

Тя победи поставената под номер 8 в схемата

Виктория Томова се класира за третия кръг на квалификациите на турнира по тенис на твърди кортове в руската столица Москва с награден фонд 823 888 долара, съобщават от БФТенис. Тя победи поставената под номер 8 в схемата представителка на домакините Евгения Родина с 6:4, 6:0. Томова поведе с 3:0, но Родина взе следващите четири поредни гейма. След това състезателката на ТК "Левски" отново направи серия от три гейма и затвори първата част. Във втория сет Томова доминираше изцяло, като не даде нито един гейм на съперничката си. Българката си осигури 18 точки за световната ранглиста и 3320 долара, а в спор за място в основната схема ще играе срещу победителката от мача между Катерина Синякова (Чехия) или Полина Лейкина (Русия).

Изабелла Шиникова пък отстъпи на топ поставената Кристина Плишкова (Чехия) с 4:6, 6:7(3) в мач от втория кръг на квалификациите на WTA турнира в Люксембург, който е с награден фонд 250 000 $. За участието си Шиникова взе 10 точки за световната ранглиста и 589 $. Директно в основната схема на този турнир стартира Цветана Пиронкова. В първия кръг нейна съперничка ще бъде Варвара Лепченко (САЩ).

Даниела Димитрова се класира за основната схема на турнира за юноши и девойки до 18 г. в Рабат (Мароко), който е от четвърта категория на ITF. Националката ни постигна втори успех в квалификациите, като днес елиминира Елинор Баглоу (Великобритания) с 6:2, 5:7, 6:0 в мач, продължил близо три часа.