Мадански: ЦСКА показа, че няма да се предаде

Съдията Ивайло Стоянов се справи безпроблемно с мача


Михаил Мадански направи много интересен коментар за дербито между ЦСКA и Левски завършило 1:1 след голове на Нар и Преслав Йорданов. За някои този мач си е Вечно дерби, за други е Новото дерби. Мадански го определи като дерби за второто място... Той не отмина и простотиите по трибуните.

"Ако се абстрахираме от обстановката и омразата, се получи не чак толкова слабо дерби. В същото време обаче истинските фенове с право са разочаровани. Голямото напрежение в двата лагера и страха от загуба си оказа влияние. Резултатът 1:1 е справедлив. Левски не изневери на стила си при Люпко Петрович. Видяхме отново здрава защита и контраатаки. Голът, който отбелязаха обаче им позволи доста рано да си мислят, че са спечелили мача, което им изигра лоша шега. Поведението на ЦСКА в началото на второто полувреме, не играта, показваше, че те няма да се предадат. Истината е обаче, че ако Георги Костадинов бе вкарал, Левски щеше да спечели.

Вратарят Йоргачевич можеше да не прави нищо, тъй като Преслав Йорданов излизаше в аут с топката. Сърбинът го фаулира с тялото си и според мен дузпата е нормална. Ивайло Стоянов е един от най-добрите съдии и се справи без проблеми,заяви Мадански пред Меридиан Мач.

За мен не само траурното шествие, но цялата друга простотия по трибуните бяха неприемливи. В крайна сметка става въпрос за една игра. Тя трябва да радва хората. Докато не видя как двете агитки пият заедно след мача, ще продължавам да мисля песимистично.


Да не кажа голяма дума, но и двата отбора се борят за второто място. Това бе дерби именно за сребърните медали, тъй като и Левски, и ЦСКА изостават доста игрово от Лудогорец. Ако все пак успеят да съумеят да запазят позиции и вземат силни попълнения през зимата, могат евентуално да са в битката за титлата до края на сезона", сподели Мишо Мадански.