Цачева: Политическите ни опоненти нагнетяват изкуствено напрежение

Политическите кризи вредят на стабилните доходи и сигурността в страната

Вярвам, че ще получим доверието на хората и заедно ще продължим да градим стабилна България. Сигурността на всички български граждани трябва и ще бъде гарантирана. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на среща с жители на Свищов. Тя подчерта, че се отнася с голямо уважение към възрожденския град Свищов. „С вицеадмирал Пламен Манушев влизаме в президентската надпревара с научените уроци от дейността си в българския парламент. Пламен Манушев е голям родолюбец и достоен политик. Заедно ще постигнем добра координация с всички институции“, обясни Цачева.


Кандидатът на ГЕРБ за президент посочи, че като председател на Народното събрание винаги е държала да се чува гласът на българските общини. „Президентската институция олицетворява единството на нацията. Аз винаги съм се съобразявала с думата на кметовете в интерес на гражданите“, каза Цецка Цачева. Тя бе категорична, че политическите кризи вредят на стабилните доходи и сигурността в страната. „Политическите ни опоненти нагнетяват изкуствено напрежение. Но аз ви уверявам, че ние с вицеадмирал Пламен Манушев ще работим за гарантирането на сигурността на всички български граждани“, заяви още Цачева.


Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов посочи пред жителите на Свищов, че всеки, който се срещне с Цецка Цачева, дава подкрепата си за нея. „Благодаря на кмета на Свищов, който също заяви своята подкрепа за Цецка Цачева. Генчо Генчев, макар и избран с листата на БСП, разбира, че трябва да победи най-добрият кандидат, за да има сигурност и стабилност както на местно, така и на държавно ниво“, каза Цветанов. Той коментира още, че кметът на Свищов знае, че с президент като Цецка Цачева България ще има авторитет.


По думите му, за 26 г. преход много от политиците са станали генератор на противопоставяне. „От нас ще чуете само неща, свързани със стабилността на страната или с осигуряването на средства за общините по новия финансов програмен период. ГЕРБ е силен отбор – ние работим за градивност и развитие“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ. Цветан Цветанов обясни, че Цецка Цачева и Пламен Манушев ще обиколят над 200 населени места в страната, за да застанат с лицата си пред българските граждани.