Цветан Цветанов: На държавата е нужна стабилност, за да можем да гарантираме инвестициите в образованието

223 милиона лева повече ще бъдат заделени за българското образование през следващата година

223 милиона лева повече ще бъдат заделени за българското образование през следващата година благодарение на успешната работа на правителството на Бойко Борисов и повечето приходи, които са събрани от борбата с контрабандата и сивата икономика. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с директори на училища, директори на детски градини и преподаватели от Великотърновския университет и НВУв град Велико Търново. „Всички помните как правителството отпусна 1,5 млн. лева за Великотърновския унивесритет. Отпускаме и много други средства за българските университети, училища и детски градини. Всичко това е възможно само когато в страната има политическа стабилност, работещо правителство и диалог между институциите. Ето защо е нужно да изберем Цецка Цачева за президент и да гарантираме стабилността в държавата и занапред”, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов подчерта, че образованието винаги е било водещ приоритет за всички български семейства и държавата ще продължи да се грижи приоритетно за този сектор, защото в ГЕРБ сме убедени, че квалификацията на младите е най-важното условие за разкриването на нови работни места, насърчаването на инвестициите и за възможността българските граждани да получават справедливи доходи. Цветанов благодари на една от най-влиятелните жени в Европейския парламент Мария Габриел и на най-младата жена евродепутат Ева Паунова за техния ангажимент и подкрепа за българското образование, за насърчаването на развитието на новите технологии и за работата им за свързване на потребностите на бизнеса с образованието. Цветан Цветанов благодари и за подкрепата на кмета на Велико Търново Даниел Панов, който винаги е работил в синхрон с всички образователни институции в областта и за това, че винаги е бил връзката между тях и държавните институции.

„Заради тази стабилност, работещите кметове и работещите институции е важно да продължим стабилността в България като изберем Цецка Цачева и Пламен Манушев за президент и вицепрезидент на Република България”, посочи председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.